TIDRAPPORTERING

TIDRAPPORTERING

Tidrapportera som du alltid har gjort eller gör det på ett mer intelligent sätt. Vi gör det möjligt för användaren att rapportera tid mot arbetsmoment. På så sätt så får man bättre överblick på var i projektet som arbetstiden förläggs och kan därmed bli bättre i framtiden på att göra korrekta offerter. Jobbar man på löpande räkning så får kunden en betydligt bättre överblick på vad som har gjorts, istället för en byggdagbok som ofta är mer generell.

I tidrapportvyn så ges användaren möjlighet att se vad arbetsledaren vill ska utföras, kanske vilken färg som ska användas eller på vilket sätt väggen ska byggas upp. I andra tidrapporteringsprogram så används kommentarsfältet till att skriva vad som har gjorts under dagen, hos oss går det självfallet att göra på samma sätt eller kanske lite annorlunda. Tidrapporterar man mot ett arbetsmoment så är kommentarsfunktionen fri till att använda för att skriva om en avvikelser eller kanske information som kan vara bra att känna till i framtiden.

ARBETSORDER

Traditionellt har hantverkaren som ska utföra jobbet fått en arbetsorder som en lista och sedan bockat av vad som är utfört. Vi tänkte om och tänkte annorlunda. Varför inte bygga en arbetsorder som sedan får agera som grund till att tidrapportera mot och sen när hantverkaren är klar kunna klarmarkera att arbetet är utfört.

PROJEKTHANTERING

Att ha total kontroll på ett projekt är A och O. Tyvärr är det allt för vanligt att en arbetsledare efter ett avklarat jobb kliar sig i huvudet och funderar på var timmarna sprang iväg. Med vårt projekthanteringsverktyg är det ett minne blott. Nu kan man på ett enkelt sett uppskatta hur lång tid varje arbetsmoment tar och sedan jämföra det med hur lång tid det tog. Ett moment som har dragit ut på tiden kan lätt identifieras och sedan analyseras.

Istället för att som tidigare ha rapporterat mot ett badrum eller ett kök så kan man nu välja att tidrapportera separat för plattsättning, målning, montering tätskikt, rivning, städning, osv.

För den som tycker det verkar komplicerat, så går det självfallet att tidrapportera som man alltid har gjort!

BYGGDAGBOK

Ska verkligen en byggdagbok vara ett fysiskt papper som man skriver ner vad man har gjort under dagen eller kan den bli lite mer intelligent? Ja intelligentare tycktes den bli när den digitaliserades och man kunde skriva en kommentar i en app. Vi vill dock ta ett steg till och möjliggöra för hantverkaren att kunna tidrapportera mot ett arbetsmoment och därmed slippa skriva en kommentar. Vi förstår dock självfallet att folk är traditionalister så visst går det att använda verktyget precis som det gör i alla andra byggdaböcker på nätet som härstammar från 10 talet 😉

Vår byggdagbok möjliggör både en kommentarsfunktion men också att stämpla in tid på arbetsmoment. Skapar projektledaren arbetsmomenten på rätt sätt så menar vi att vi har kommit så långt så själva kommentarsfunktionen är överflödig.

 

Se vår video kring tidrapportering för att se hur man antingen kan använda systemet som ett gammalt hederligt tidrapporteringssystem eller använda vår trädstruktur för att bygga en ordentlig byggdagbok där man verkligen kan gå tillbaka till tidigare projekt och kolla hur lång tid olika arbetsmoment tog.